joi, 3 septembrie 2020

Elegia Hușanei, în sezon electoral...



  În Etica Nicomahică, Aristotel arată existența diferențelor de opinie despre ceea ce este cel mai bine pentru oameni. Se pune întrebarea: Care este binele? Aristotel caută binele drept binele cel mai înalt și consideră că acesta, oricare ar fi el, are trei caracteristici:
- este dezirabil în sine;
- nu este dezirabil pentru un alt lucru;
- toate celelalte lucruri sunt dezirabile pentru el.
   Am realizat o minialegație introductivă pentru a încerca să vă oferiți propriile răspunsuri privind unele apariții publice, mai mult sau mai puțin exprimate online, care pe noi ne fac să ne punem întrebarea qui prodest?
   Nu am căutat răspunsuri și nici nu o vom face! Qui prodest?
  ”Mulțimea este incapabilă de discernamânt”, dar ”toți oamenii au sădită în firea lor dorința de a cunoaște”, spune același Aristotel. 
   Prin urmare, se dovedește imperios necesară nevoia exprimării unui punct de vedere, dar care nu se dorește de la sine a fi lămuritor și general acceptat.
   Așadar, STÂND DREPT ȘI GÂNDIND DREPT, A.C.S. Hușana Huși, club de fotbal de drept privat, nu-și mai aparține sieși în totalitate. Aparține și comunității din care a renăscut! Iar tot comunitatea, prin reprezentanții săi, trebuie să o susțină mai departe, mai mult, mai dezinteresat, mai sincer.
   Smerenia este calea spre înălțare pentru că nimeni nu se poate înălța pe sine, prin urmare, lauda fiind doar o cale spre pierzare. 
   Gândind și stând drept în fața oricăror idei adiacente fenomenului fotbalistic reprezentat de Hușana, oameni buni, acta,non vorba!
   Ce a fost a trecut! Greșeli precum culoarea scaunelor de pe municipal exprimate prin vocea suporterilor noștri la vremea respectivă și multă vreme apoi, au fost asumate de cine trebuie..., sau nu! 
   Că se putea face mai mult, este adevărat! Că se putea mai puțin, la fel de adevărat! 
   Dar la fel de adevărat, promisiunile nu țin de foame! Într-o perioadă în care fenomenului sportiv i se alocă din ce în ce mai puțină atenție, este practic obstrucționat în a se desfășura, alături de antecedentele petrecute la Huși (istoric vorbind, un club de fotbal lăsat să se stingă după ce a promovat în Liga 3), ne îndeamnă să strângem rândurile pentru că ante mortem nemo beatus (înaintea morții nimeni nu e fericit). 
   Și pentru a fi cu toții fericiți și împliniți avem un sfat numit răbdare
   Peste o vreme, ne vom întâlni și vom realiza că este mai bine împreună, pentru că doar #Împreună #Reușim!

      Între a sta strâmb și a gândi drept sau a sta drept și a gândi strâmb, vom alege ÎNTOTDEAUNA varianta a treia A STA DREPT ȘI  A GÂNDI TOT DREPT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu