vineri, 27 mai 2022

CONTRACTELE JUCĂTORILOR DE FOTBAL JUNIORI

Începând cu vârsta de 16 ani împliniţi, jucătorii juniori sunt obligaţi să încheie primul contract cu clubul la care sunt legitimaţi cu titlu definitiv, în următoarele condiţii:

a)în termen de maxim 60 de zile de la împlinirea vârstei de 16 ani, dacă clubul respectiv le propune încheierea unui contract prin care le asigură un salariu sau o remunerație lunară netă de 600 lei în perioada junioratului. 

b) în cazul în care jucătorii juniori refuză să semneze contractele care le-au fost propuse de cluburile lor, jucătorii respectivi rămân legitimaţi ca amatori la aceleaşi cluburi şi nu se pot transfera decât cu acordul cluburilor de care aparţin. Sub sancţiunea decăderii din

drept, cluburile la care jucătorii sunt legitimaţi au dreptul să sesizeze comisia competentă din cadrul FRF sau AJF/AMFB, după caz, cu privire la refuzul jucătorilor, în termen de 10 zile de la expirarea termenului de 60 de zile în care clubul are obligația de a-i propune jucătorului un contract în condițiile art. 14 alin. 1 lit. a), comisia competentă urmând să constate acest fapt printr-o hotărâre;

c) prin excepţie, în cazul în care în termen de 60 de zile de la data împlinirii de către jucător a vârstei de 16 ani, clubul la care jucătorul respectiv este legitimat nu îi propune acestuia un contract în condiţiile arătate anterior, jucătorul în cauză are dreptul să încheie un contract cu un alt club fără acordul clubului la care este legitimat, urmând să se legitimeze la acest club cu respectarea condițiilor prevăzute de art.21, alin.2.1.

✔ Înainte de terminarea perioadei junioratului jucătorul este obligat să încheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durată de maxim 5 ani, numai în situaţia în care clubul respectiv îi propune să încheie un contract şi îi garantează un venit lunar minim net, astfel:

- Cluburile din Liga 1: 2.000 lei

- Cluburile din Liga a 2-a: 1.500 lei

- Cluburile din Liga a 3-a: 1.000 lei

- Cluburile din celelalte categorii: 850 de lei.


vezi și:COMPENSAȚIA DE FORMARE


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu